Gyártók Leeső kormányok miatt vizsgálják a Teslákat

Leeső kormányok miatt vizsgálják a Teslákat

autopro.hu/Ő.Í. | 2023.03.14 11:18

Leeső kormányok miatt vizsgálják a Teslákat

Fotó: teslamotorsinc.sharepoint.com

Az Egyesült Államok Nemzeti Közúti Közlekedésbiztonsági Hivatala (NHTSA) előzetes vizsgálatot indít 120 ezer Tesla Model Y ügyében miután két jelentés is érkezett a kormánykerék leeséséről vezetés közben.

Mindkét 2023-as gyártású, alacsony futásteljesítményű járműben teljesen leváltak a kormánykerekek, mivel az autók a kormánykereket a kormányoszlophoz rögzítő csavar nélkül érkeztek a vásárlókhoz.

Az NHTSA először előzetes vizsgálatot indít, hogy felmérje a probléma gyakoriságát, kiterjedtségét, és a Tesla gyártási folyamatait mielőtt a modell visszahívásáról rendelkezne.

Az ügy kiindulópontja, hogy egy szülő New Jersey-ből panaszt emelt az ügynökségnél, mivel a kormánykerék az öt nappal korábban vásárolt Model Y-ról menet közben hirtelen leesett, és csak a szerencsén múlt, hogy félre tudott húzódni.

Hogy történhetett a „baleset”?

Az NHTSA szerint mindkét érintett járművet a kormánykerék eltávolításával, majd újboli felszerelésével javították ki.

Az NHTSA közlése szerint a kormányoszlop és a kormánykerék között egy súrlódó illesztés tartotta fenn a kapcsolatot. Amikor a kormánykerékre gyakorolt erő legyőzte a súrlódási illesztés ellenállását, elkerülhetetlenné vált a kormánykerék hirtelen leválása - írta meg a Reuters.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink