Gyártók Leálltak a Toyota japán gyárai egy tájfun miatt

Leálltak a Toyota japán gyárai egy tájfun miatt

autopro.hu/P.B. | 2020.09.07 12:20

Leálltak a Toyota japán gyárai egy tájfun miatt

Fotó: Toyota Europe Newsroom

A Haishen tájfun miatt több százezer embert kellett kitelepíteni Japán déli régióiban, a vihar miatt több nagyvállalat is leállította a gyárait, a Canon mellett például a Toyota is így tett. A tájfun magyar idő szerint hétfő hajnalban söpört végig Japán déli részén, komoly anyagi károkat okozva.

Vasárnap este 46 ezer háztartást evakuáltak, de további 200 ezer család lehetett érintett az éjjeli viharban. A tájfun miatt több gyár leállt hétfőre, a Daihatsu két üzemében törölték el a hétfő reggeli műszakot, míg a Toyota három gyárában állt le a termelés hétfőn, míg a Canon négy gyárát zárta be az érintett régióban.

A Sony már vasárnap este bezárta három üzemét, egyben pedig a vihar alatt állt a termelés. A tájfun a vasúti és a légi közlekedésben is komoly fennakadásokat okozott – írja az Automotive News.

A Toyota áll a legjobban a japán gyártók közül

A koronavírus-járvány globálisan komoly csapást mért az autóiparra, nincs ez másképp Japánban sem, ahol még mindig jóval elmarad a termelés a tavalyi adatokhoz képest. Júliusban például Japán hét legnagyobb autógyártójának globális termelése az előző évi eredményekhez képest 14,4 százalékkal 1,99 millió modellre esett vissza. Ez már javulás a júniusi 26,1 százalékos visszaeséshez képest.

A Toyota volt az egyedüli japán gyártó, ami Kína mellett Európában is növelni tudta eladásainak számát a nyár második felében – írta korábban az autopro.hu.

Kiemelt Partnereink