Gyártók Leállt Európa legnagyobb furgongyára

Leállt Európa legnagyobb furgongyára

autopro.hu/V.M. | 2022.08.31 11:18

Leállt Európa legnagyobb furgongyára

Fotó: Fiat Chrysler Automobiles EMEA Press

A Stellantis bejelentette, hogy a kishaszongépjárműveket gyártó közép-olaszországi Sevel üzemében augusztus 31. és szeptember 3. között alkatrészhiány miatt szünetelni fog a termelés.

A vállalat szóvivője emlékeztetett rá, hogy a koronavírus-járvány kitörése óta a gyáraik működéséről napról napra kénytelenek döntéseket hozni.

Az UILM fémipari szakszervezet helyi képviselője, Nicola Manzi a Reuters megkeresésére elmondta, hogy a leállás Európa legnagyobb furgongyárának mind az 5300 dolgozóját érinteni fogja.

Rámutatott továbbá, hogy az idei évben eddig már több mint harminc napon nem folyt termelés a létesítményben a részegységek hiánya miatt. „A Sevel üzemnek nagyszámú megrendelése van, de nem vagyunk képesek kielégíteni a keresletet” – tette hozzá.

Egy másik szakszervezet, a FIOM közleménye szerint a félhetes leállást a Peugeot és Citroën márkájú furgonokba való belső égésű motorok hiánya okozza.

Az évente 300 ezer jármű összeszerelésére képes Sevelben a kettő francia márka furgonjain kívül a Fiat modelljeit készítik.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink