Gyártók Leáll a Ford két európai modelljének gyártása

Leáll a Ford két európai modelljének gyártása

autopro.hu/P.B. | 2021.11.03 17:20

Leáll a Ford két európai modelljének gyártása

Fotó: Fiesta Fordpresskits

Már az ősz eleje óta állnak a Fiestákat termelő gyártósorok Kölnben. A leállás november 19-éig meghosszabbodik, és november első hetében a Focus gyártása is szünetel Saarlouis-ban. Mindkét kényszerszünetet a chiphiány okozza.

Hirdetés

A járműipari félvezetők hiánya továbbra is komoly gondot okoz több autógyártónak is. Legutóbb a Ford jelentette be, hogy Kölnben meg kell hosszabbítaniuk a Fiesta gyártásának szeptember óta tartó kényszerszünetét, ráadásul a tervek szerint november 19-e után újrainduló termelést 24-én és 25-én is le kell majd állítani.

A Ford másik németországi, Saarlouis-ban található gyárát sem kíméli a chiphiány. Ott a Focus gyártását kell leállítani, egyelőre „csak” november első hetére. Korábban már ez az üzem is leállt két hétre.

Kölnben 15 ezer, Saarlouis-ban ötezer alkalmazottja van a Fordnak, a leállások miatti rövidített munkaidő mindkét helyszínen körülbelül ötezer embert érint – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink