Gyártók Leáll a BMW regensburgi gyára

Leáll a BMW regensburgi gyára

autopro.hu/P.B. | 2022.04.25 17:23

Leáll a BMW regensburgi gyára

Fotó: BMW Group PressClub Global

A félvezetők hiánya miatt a BMW ismét gyárleállásra kényszerült. Ezúttal a regensburgi üzemben állnak meg a gyártósorok, a termelés minimum egy hétig állni fog, de elképzelhető, hogy a májust is leállással kezdi a vállalat.

A BMW félvezetőhiány miatt legalább egy hétre leállítja a termelést a regensburgi gyárban. A cég egy szóvivője elmondta, hogy a présműhelyben, a fényezőben, a karosszériaműhelyben és az összeszerelésben április 25-étől kezdve leállt a munka. A Regensburgban dolgozó körülbelül 9000 alkalmazott egyharmada érintett a leállásban.

Az üzemben normálesetben naponta körülbelül ezer X1, X2 és 1-es modell gördül le a gyártósorról. Az információk szerint egyelőre nem tudni, hogyan folytatódnak a dolgok a következő héten – könnyen lehet, hogy a májust is leállással kezdi a BMW Regensburgban – írja az Automobilwoche.

A gyárban a BMW már 2021 húsvétja óta kényszerül különböző intézkedésekre a chiphiány miatt: a leállások mellett rugalmas munkaidővel is próbálkoztak már.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink