Gyártók Közösen fektetne startupokba a Hyundai, a Kia és az LG Chem

Közösen fektetne startupokba a Hyundai, a Kia és az LG Chem

autopro.hu/V.M. | 2020.06.24 14:23

Közösen fektetne startupokba a Hyundai, a Kia és az LG Chem

Fotó: Hyundai

Három koreai vállalat, az LG Chem, a Hyundai, valamint a Kia közös versenyt indított olyan, elektromos járművekkel és akkumulátorokkal kapcsolatos fejlesztéseket folytató startupok felkutatására, melyekkel együttműködést alakíthatnak ki.

Hirdetés

Az “EV & Battery Challenge” (EVBC) nevű globális verseny során legfeljebb tíz partner vállalatot fognak kiválasztani. Az esemény szervezését egy startupokat támogató nemzetközi szervezet, a New Energy Nexus végzi.

Azok a jelentkezők, akiknek terveit megfelelőnek találják az első megvalósíthatósági vizsgálaton, virtuális interjúkon kell, hogy részt vegyenek októberben. Az onnan is továbbjutók két napot fognak eltölteni a Szilícium-völgyben található Hyundai CRADLE innovációs központban, ahol a Hyundai, a Kia és az LG Chem együtt fogják további vizsgálatok alá vetni a versenyzők megoldásait.

A kiválasztott vállalkozásoknak lehetősége lesz a koncepciójuk továbbfejlesztésére, együttműködve a három partner szakembereivel, hasznosítva pénzügyi erőforrásaikat, illetve laboratóriumaikat.

A versenyre elsősorban olyan startupok jelentkezését várják, amelyek működő prototípussal rendelkeznek és töltéssel, flottamenedzsmenttel, elektromos hajtásláncok részegységeivel, akkumulátormenedzsmenttel, anyagtechnológiákkal, gyártással vagy újrahasznosítással, esetleg személyre szabott szolgáltatásokkal kapcsolatos fejlesztéseket folytatnak. A jelentkezésre a verseny saját honlapján, június 22. és augusztus 28. között van lehetőség.

Mélyülő együttműködés

Az LG Chem jelenleg a Kiát is magába foglaló Hyundai Motor Csoport akkumulátor-beszállítója. Ahogy az elektromos autók gyártása egyre fontosabbá válik, a Hyundai igyekszik elmélyíteni az akkumulátorgyártóval fennálló együttműködését, amit a közösen szponzorált versenyen kívül az is bizonyít, hogy a kettő vállalat vezetői június 22-én megbeszélést folytatott a jövőbeni kooperációról, és állítólag egy indonéz vegyesvállalat is tervekben van már.

Kiemelt Partnereink