Gyártók Közösen építene akkugyárat a Hyundai és az LG Chem

Közösen építene akkugyárat a Hyundai és az LG Chem

autopro.hu/V.M. | 2020.06.23 14:23

Közösen építene akkugyárat a Hyundai és az LG Chem

Fotó: Hyundai

Egy nem hivatalos forrás szerint a Hyundai Motor Csoport és az akkumulátorgyártó LG Chem tárgyalásokat folytat egy indonéziai vegyesvállalat felállításáról, ahol elektromos autókhoz készítenének akkumulátorcellákat.

A kettő koreai vállalat közti párbeszédről egy neve elhallgatását kérő személy számolt be a Reutersnek, aki azt is elárulta, hogy a beruházás összegéről, valamint a létesítmény termelési kapacitásáról még nem született döntés.

Az LG Csoport elnöke, Koo Kwang-mo és a Hyundai Motor Csoport alelnöke Euisun Chung találkozót tartott június 22-én, hogy az elektromos járművek akkumulátorainak terén folytatandó jövőbeni kooperációjukról tárgyaljanak. A Hyundai részéről a Reuters megkeresésére úgy nyilatkoztak, hogy a kettő fél több projekten is együtt dolgozik, ugyanakkor 22-én nem zajlottak konkrét megbeszélések egy indonéziai vegyesvállalatról.

A tervekből még sokára lehet valóság

Az indonéz egység a Hyundai első, energiatároló egységeket gyártó közös vállalata lenne. Lee Jae-il at Eugene, a Korea Investment & Securities elemzője úgy látja, hogy habár Indonézia elkötelezett az elektromobilitás mellett, a töltőinfrastruktúra még nem elég fejlett, illetve a vásárlóerő is elégtelen, és egy akkumulátorgyár valószínűleg egy közepes vagy hosszú távú terv lehet csak.

Az LG Chem jelenleg a Hyundai mellett például a Teslának is akkumulátorokat szállít, a General Motorsszal pedig egy közös, már épülő üzemben fog akkumulátorokat gyártani.

Kiemelt Partnereink