Gyártók Közösen fejleszt autóipari szoftvert a BMW és a Tata Tech

Közösen fejleszt autóipari szoftvert a BMW és a Tata Tech

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.03 08:25

Közösen fejleszt autóipari szoftvert a BMW és a Tata Tech

Fotó: BMW PressClub Global

A BMW Group és a Tata Technologies közös vállalatot alapít a német luxusautó-gyártó autóipari szoftverének fejlesztésére – közölte az indiai vállalat.

India a globális autógyártók és autóalkatrész-gyártók, köztük a Volvo és a Magna International szoftverfejlesztő központja, miközben olyan vállalatok növekvő beruházásai is tapasztalhatók, mint a Toyota és a Mercedes Benz, a termelés fellendítése érdekében.

A BMW-Tata Technologies vállalkozás, amely az első partnerség a két vállalat között, az automatizált vezetéshez és a műszerfalrendszerhez szükséges autóipari szoftvereket fogja fejleszteni – a megállapodás pénzügyi részleteit nem hozták nyilvánosságra. A BMW Group és a Tata Technologies egyenként 50 százalékos részesedéssel rendelkezik majd az újonnan alakult vállalatban.

A közös vállalat Chennaiban, Bengaluruban és Pune-ban fog működni, és 100 alkalmazottal kezdi meg működését. A Tata Technologies, amely a bevételei alapján India legnagyobb autógyártójának, a Tata Motorsnak egysége, mérnöki és technológiai szolgáltatásokat nyújt az autó-, repülőgép- és nehézgépgyártó cégeknek, köztük a Hondának, a Fordnak és az Airbusnak – írja a Reuters.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink