Gyártók Közösen épít akkucserélő-hálózatot a Nio és a Shell

Közösen épít akkucserélő-hálózatot a Nio és a Shell

autopro.hu/V.M. | 2021.12.01 09:22

Közösen épít akkucserélő-hálózatot a Nio és a Shell

Fotó: facebook.com/autochinese

A Shell olajvállalat és a Nio elektromosautó-gyártó stratégiai megállapodásra lépett, aminek keretében közösen fognak villanyautók számára akkumulátorcserélő és -töltő állomásokat építeni, valamint üzemeltetni Kínában és Európában.

A megállapodás értelmében a Nio akkumulátorcserélő egységei mellé a Shell töltőoszlopokat fog telepíteni, míg már meglévő töltőpontjait a kínai OEM csereállomásaival fogják kiegészíteni. 2025-tel bezárólag Kínában száz új állomást fognak építeni, míg Európában 2022-től fognak tesztüzemben akkucserélő és -töltő állomásokat üzemeltetni.

A Shell ezenkívül megnyitja töltőit a Nio európai vásárlói előtt, illetve a Nióval együtt felméri a további együttműködési lehetőségeket a Kínai piacon.

A Kínában már több mint hatszáz akkumulátorcserélő állomással rendelkezdő Nio 2018 óta értékesíti járműveit. Az európai piacok közül elsőként Norvégiában, idén jelent meg, a következő években pedig más európai országokban is megkezdi elektromos autóinak kiszállítását.

Az új együttműködés egyrészt támogathatja a Nio európai terjeszkedését, másrészt segítheti a Shellt, a világ első számú kiskereskedelmi benzinforgalmazóját, hogy vezető szerepre tegyen szert az elektromos töltőhálózatok fejlesztésében.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink