Gyártók Közös vállalatot hozott létre a Volvo és a Renault

Közös vállalatot hozott létre a Volvo és a Renault

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.26 08:16

Közös vállalatot hozott létre a Volvo és a Renault

Fotó: Renault Group

A Renault Csoport és a Volvo Csoport elindította a Flexis SAS-t, egy új vállalatot, amely elektromos kisbuszokat fog fejleszteni és gyártani. A közös vállalat megkezdheti működését, miután minden hatósági engedélyezési eljárást lefolytatott.

Hirdetés

A vállalkozás egy teljesen új könnyű haszongépjármű-családot vezet majd be. A gyártás a tervek szerint 2026-ban indul. A járművek egy gördeszka platformra épülnek majd, amelyet úgy terveztek, hogy alacsony költségek mellett nagyfokú modularitást biztosítson a különböző karosszériatípusok számára. A költségek és a hasznos teherbírás egyensúlyának megteremtése érdekében többféle akkumulátortípus is rendelkezésre áll majd. A járművek 800 voltos elektromos rendszert is használnak majd a gyorstöltési képesség érdekében.

Az új, szoftveresen meghatározott járműarchitektúra bevezetésével a jármű új felügyeleti képességeket kínál az üzleti teljesítmény maximalizálása érdekében. A Renault és a Volvo azt állítja, hogy ez a megközelítés 30 százalékkal csökkenti a flottaüzemeltetők globális működési költségeit.

A Renault Csoport az elektromos platform fejlesztéséhez és gyártásához szükséges know-how-t, míg a Volvo Csoport a professzionális logisztikai cégekből álló erős ügyfélbázisát, globális szervizhálózatát, valamint az üzemidő- és termelékenységi szolgáltatások terén szerzett széles körű tapasztalatát fogja felhasználni. A két csoport arra számít, hogy a CMA CGM csatlakozik az új vállalathoz. A Renault és a Volvo továbbra is további befektetőket és üzleti partnereket keres – írja a Fleet News.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink