Gyártók Közös vállalatot alapított a BMW és a Mercedes

Közös vállalatot alapított a BMW és a Mercedes

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.07 17:17

Közös vállalatot alapított a BMW és a Mercedes

Fotó: BMW Group

A BMW és a Mercedes-Benz megalapította közös vállalatát, amelynek célja az elektromos-gyorstöltők építése Kínában. A közös vállalat neve Beijing Ion Qi New Energy Technology Co., Ltd., székhelye pedig Peking Chaoyang kerületében található.

A közös vállalat, amelyben a Mercedes-Benz Group China és a BMW Brilliance Automotive egyenként 50 százalékos részesedéssel rendelkezik, 2026 végére legalább 1000 helyszínből álló töltőhálózatot kíván létrehozni, összesen mintegy 7000 gyorstöltő helyszínnel. A két autógyártó gyorstöltő hálózata nyilvánosan hozzáférhető, és minden márka számára elérhető lesz. A Mercedes-Benz és a BMW ügyfelei azonban számos exkluzív funkciót élvezhetnek majd, mint például a Plug&Charge és a töltőpontok előzetes lefoglalása.

Januárban a Mercedes-Benz bejelentette, hogy saját nagy teljesítményű töltőhálózatot kíván kiépíteni Észak-Amerikában, Európában, Kínában és más kulcsfontosságú piacokon. Azóta megnyitotta az első HPC-hálózati helyszíneit Kínában, az Egyesült Államokban és Európában.

A BMW és a Mercedes először 2023 novemberében mutatta be a közös töltőhálózatot. Januárban a közös vállalkozás zöld utat kapott Brüsszeltől – az EU-nak nem volt kifogása az együttműködés ellen, tekintettel az Európai Gazdasági Térségre gyakorolt korlátozott hatásokra – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink