Gyártók Közös akkugyárat épít a Stellantis és a Samsung SDI

Közös akkugyárat épít a Stellantis és a Samsung SDI

autopro.hu/V.M. | 2021.10.22 17:23

Közös akkugyárat épít a Stellantis és a Samsung SDI

Fotó: Stellantis

Közös akkumulátorcella-gyár építésére hoz létre vegyesvállalatot a Stellantis autóipari konszern és a Samsung SDI. Az erről szóló egyetértési megállapodás aláírásával a francia-olasz autógyártó egy újabb lépést tett modellpalettája elektrifikálása felé.

Hirdetés

Az Észak-Amerikában felépülő üzem termelésindításának tervezett ideje 2025. Kezdetben az egység évi 23 gigawattóra cella előállítására lesz képes, azonban ezt az értéket később 40 gigawattórára bővíthetik.

A Stellantis 2025-ig több mint 30 milliárd eurót fektet elektrifikációba és szoftverfejlesztésbe. Az ennek részeként felépülő új egység a Stellantis amerikai, kanadai és mexikói autógyárait fogja ellátni, hasonlóan ahhoz a nemrég bejelentett cellagyárhoz, amit az idén év elején megalakult konszern a szintén koreai LG Enegy Solution céggel közösen fog felhúzni.

Az utóbbi üzem szintén Észak-Amerikában fog helyet kapni, így a régióban az évtized közepére már legalább kettő akkumulátorcella-gyárral fog rendelkezni a Stellantis.

„Az új akkumulátorgyárak beindulásával megfelelően pozicionáltak leszünk, hogy versenyezzünk, és végül vezetővé váljunk az észak-amerikai elektromosjármű-piacon” – fogalmazott a Samsung SDI-jal kötött megállapodás kapcsán Carlos Tavares, a Stellantis vezérigazgatója.

A Stellantis célja, hogy 2030-ra az Egyesült Államokban értékesített járműveinek 40 százalékát elektrifikált modellek adják.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink