Gyártók Komoly mérföldkőhöz ért a Tesla

Komoly mérföldkőhöz ért a Tesla

autopro.hu/P.B. | 2022.08.15 15:20

Komoly mérföldkőhöz ért a Tesla

Fotó: Tesla

Augusztus 14-én egy komoly mérföldkőhöz ért a Tesla: az amerikai elektromosautó-gyártó vállalat kínai – sanghaji – gyárában elkészült az egymilliomodik autó. AZ elmúlt egy évben már a sanghaji üzem jelentette a legnagyobb exportközpontot a Tesla életében.

Hirdetés

A Tesla bejelentette, hogy a Gigafactory Sanghaj üzeme nemrég legyártotta egymilliomodik autóját, ami fontos mérföldkő a gyártó számára, egyben újabb példa arra, hogy egy igazi sikersztori lett a kínai gyár a Tesla életében.

Az üzemet mindössze egy év alatt húzták fel 2018 és 2019 decembere között, a gyártás megkezdése után mindössze két éven belül a világ legnagyobb és legtermelékenyebb elektromos járműgyárává vált – jegyzi meg az Electrek.

2021-ben már több mint 800 ezer jármű éves gyártási volumenre rendezkedett be a gyár, augusztus 14-én pedig Elon Musk vezérigazgató bejelentette, hogy a a kínai létesítményben elkészült az egymilliomodik autó.

Ahogy Musk kiemelte, a Tesla még augusztusban elérte a hárommillió legyártott autót, mivel a fremonti gyárban idén nyáron elkészült a kétmilliomodik jármű. Emellett felfutó szakaszban van a Tesla berlini és austini üzeme is.

A Gigafactory Sanghajban jelenleg csak Model 3 és Model Y járműveket szerelik össze, de a típuspaletta a jövőben bővülhet. A Tesla célja, hogy az évtized végére évi 20 millió autóra növelje gyártási kapacitását.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink