Gyártók Komoly elbocsátásokat jelentett be a Rivian

Komoly elbocsátásokat jelentett be a Rivian

autopro.hu/P.B. | 2022.08.01 09:19

Komoly elbocsátásokat jelentett be a Rivian

Fotó: Twitter/RJ Scaringe

Az elektromos autókat gyártó amerikai startup, a Rivian bejelentette, hogy jelentős létszámcsökkentést hajt végre az inflációra és a jövedelmezőség ösztönzésére hivatkozva. Tekintettel arra, hogy a vállalat körülbelül 14 ezer alkalmazottat foglalkoztat, a bejelentett állások mintegy hat százalékos megszüntetése körülbelül 840 munkavállalót érint.

A hírt a Rivian vezérigazgatója, RJ Scaringe közölte az alkalmazottakkal egy e-mailben, melyben a következőket írta: „Az elmúlt hat hónapban a világ drámai módon megváltozott: az infláció rekordmagasságot ért el, a kamatlábak gyorsan és a nyersanyagárak tovább emelkedtek. Pénzügyi helyzetünk jó, küldetésünk pedig fontosabb, mint valaha, de ahhoz, hogy teljes mértékben kiaknázzuk a potenciálunkat, fenntartható növekedésre van szükség, miközben a nyereségesség felé haladunk. Ebben a makrokörnyezetben további finanszírozás nélkül is képesnek kell lennünk a növekedésre és a fejlődésre.”

A Rivian a közelmúltban elbocsátotta termelési vezetőjét, és ezzel egyidejűleg bejelentette a gyártósorok szerkezetátalakítási szándékát. A vállalat egy ideje küzdött a termelés felfuttatásával, és 2021-ben egészen mélyen mínuszba került.

Elindult a termelés

Ami a termelés felfutását illeti, a Rivian a közelmúltban mérföldkövet ünnepelt, amikor az Amazon által rendelt elektromos furgonflotta első darabjait kiszállította. Úgy tűnik azonban, hogy még időbe és pénzbe kerül, amíg az R1T elektromos pickup felfutása befejeződik. A járművek közül az első tavaly szeptemberben gördült le a gyártósorról.

Nem a Rivian Automotive az egyetlen cég, amely az utóbbi időben ebbe az irányba indult el: a Tesla nemrég bejelentette, hogy a termelés növelése érdekében tíz százalékkal csökkenti a munkaerőt – jegyzi meg az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink