Gyártók Komoly autógyártók hagyják ki a Párizsi Autószalont

Komoly autógyártók hagyják ki a Párizsi Autószalont

autopro.hu/B.B. | 2016.09.22 12:30

Komoly autógyártók hagyják ki a Párizsi Autószalont

A hagyományos, újdonságokat felvonultató rendezvények már rozsdásodó módjának számítanának a fogyasztók megszólításának?

Hirdetés

Ford, Volvo, Mazda, Bentley, Rolls-Royce, Lamborghini, Aston Martin – ezek a márkák nem lesznek ott a hamarosan startoló Párizsi Autószalonon. A gyártók szinte teljesen azonos indokkal álltak elő távolmaradásuk bejelentésekor: a magas költségek miatt inkább a kisebb, számukra mégis nagyobb relevanciával bíró eseményekre fókuszálnak majd. Ez a magyarázat a VW-konszernhez tartozó márkák esetében érthető, hiszen az egy éves dízelbotrány óta a németek jóval szorosabbra húzták a nadrágszíjat.

A Ford, a Volvo és a Mazda húzásának már nehezebb ilyen egyértelmű magyarázatot találni. Az eurómilliókba kerülő kiállítási megjelenés elmaradása jó eséllyel a fogyasztói és az ezt lekövető marketingszokások átalakulásának köszönhető: az interneten különböző videomegosztó vagy közösségi oldalakon egy-egy modellbemutató élő közvetítése is óriási embertömegekhez juttatható el – jóval olcsóbban.

Hogy csak egyszeri (valóban megtakarítási célú) döntések egybeeséséről, vagy pedig a hagyományos autószalonok tényleges veszélybe kerülésének vagyunk-e tanúi, most még hiba lenne eldönteni. Mindenesetre a jövőbeli hasonló rendezvényeket hasznos lehet ilyen szempontból is figyelemmel követni.

Kiemelt Partnereink