Gyártók Köln helyett Kaliforniát választotta a Ford

Köln helyett Kaliforniát választotta a Ford

autopro.hu/P.B. | 2024.07.01 07:19

Köln helyett Kaliforniát választotta a Ford

Fotó: Ford MyNewsDesk

A Ford Kaliforniát választotta új fejlesztőközpontja helyszínéül. Az amerikai OEM itt fog kisebb és olcsóbb elektromos autókat fejleszteni. A center a tervek szerint már a jövő évben megnyithatja kapuit.

A Ford a kaliforniai Long Beach-et választotta az „Advanced Electric Vehicle Development Centre” nevet viselő kutatás-fejlesztési központja helyszínéül. A központban egy szakértői csapat egy új platformot fog kifejleszteni kisebb, olcsó elektromos autók számára. A tervek szerint a Ford már 2025 elején megnyitja a kutatás-fejlesztési központot, melynek két épülete lesz, és legfeljebb 450 embernek ad majd munkát.

A Long Beach Business Journal szerint a kampuszt a Tesla korábbi menedzsere, Alan Clarke vezeti majd. Clarke, aki többek között a Tesla Model Y-en dolgozott, korábban a Ford fejlesztőcsapatáért volt felelős a kaliforniai Irvine-ben.

A Ford csak általánosságban erősítette meg, hogy mi fog történni az új központban: a csapat „a kisméretű, megfizethető elektromos járművek új generációját fogja fejleszteni” – írták.

A német sajtó értékelése szerint ez egy újabb csapás a Ford európai központja, Köln számára, hiszen az eddigi vélekedés szerint a nagyobb SUV-kat az Egyesült Államokban, a kisebb, városi autókat viszont inkább Kölnben fejlesztette a vállalat, most azonban az olcsóbb e-autó fejlesztése is az USA-ban zajlik.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink