Gyártók Kivezeti legnépszerűbb e-autóját a GM

Kivezeti legnépszerűbb e-autóját a GM

autopro.hu/P.B. | 2023.05.02 09:19

Kivezeti legnépszerűbb e-autóját a GM

Fotó: Chevrolet Pressroom

A General Motors bejelentette, hogy ez év végén leállítja a Chevrolet Bolt gyártását. Ez a modell volt a GM első olyan elektromos autója, amit tömeges mértékbe tudott értékesíteni a gyártó, ugyanakkor problémák is adódtak vele. A gyártás idén még teljes gőzzel fog zajlani.

Mary Barra, a GM vezérigazgatója a cég befektetőinek tartott rendezvényén jelentette be a Bolt gyártásának leállítását. Eddig az elektromos Bolt és a Bolt EUV adták a vállalat elektromos autós eladásainak nagy részét.

A GM állítja le azonnal az elektromos modell gyártását, és továbbra is több mint 70 ezer Boltot tervez legyártani idén. A lépéstől függetlenül a következő évben több mint 400 ezer elektromos autót kíván eladni Észak-Amerikában a vállalat. A Boltot kezdetben a Tesla Model 3 versenytársának szánták, hasonló árakkal és megfelelő választékkal, de a tavalyi visszahívás valószínűleg sokat ártott a modellnek.

Érdekesség, hogy a GM tavaly októberben még a Bolt gyártási kapacitásának bővítését tervezte a nagy kereslet miatt. A jármű azonban azóta már kissé elavulttá vált, és a General Motors azt tervezi, hogy a korábbinál gyorsabban dobja piacra következő elektromos járművét.

Lesz kapacitás elektromos autókra

Barra kifejtette, hogy amint a Michigan államban található orioni gyár újra megnyílik és eléri a teljes kapacitását, a foglalkoztatottság csaknem megháromszorozódik, és a vállalat évente 600 ezer elektromos jármű gyártására lesz képes.

„Amikor a Chevrolet Bolt EV megjelent, óriási technikai vívmány volt, és az első megfizethető elektromos autó, amely elindította a GM teljesen elektromos jövőjét” – mondta Cody Williams, a Chevrolet szóvivője.

30 ezer dollár alatti belépő árával a Bolt továbbra is a General Motors legolcsóbb elektromos járműve, azonban ezt a rést a tervek szerint az Equinox fogja átvenni – írja az electrive.com.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink