Gyártók Kitart a belső égésű motorok mellett a Lamborghini

Kitart a belső égésű motorok mellett a Lamborghini

autopro.hu/P.B. | 2022.02.16 09:19

Kitart a belső égésű motorok mellett a Lamborghini

Fotó: Lamborghini Media Center

Miközben a legtöbb autógyártó sorra nevezi meg azokat a céldátumokat, ami után már nem gyárt belső égésű erőforrásokat, addig a Volkswagen Csoporthoz tartozó Lamborghini még 2030 után sem engedné el a hagyományos hajtást.

A Volkswagen Csoport szuperautó-márkája, a Lamborghini arra törekszik, hogy az évtized végén is életben tartsa a belső égésű motorral szerelt járműveket – nyilatkozta német lapoknak Stephan Winkelmann, az olasz sportautó-gyártó vezérigazgatója.

Bár a Lamborghini is rálépett az elektrifikáció útjára, a vállalat egyelőre nem menne tovább a hibridautók gyártásánál. Winkelmann szerint megvárják, hogy 2030 után is kínálhatnak-e belső égésű motorral szerelt járműveket.

A szintetikus üzemanyag lehet a kulcs

A vezérigazgató szerint az egyik lehetőség a belső égésű motorok életben tartására a szintetikus üzemanyagok használata. A Lamborghini mellett a fő riválisok, így a Ferrari, az Aston Martin Lagonda és a McLaren is küzd azzal, hogyan álljanak át elektromos üzemre anélkül, hogy elveszítenék a modelljeikre jellemző hatalmas teljesítményt és sportos vezetési élményt.

Winkelmann az év elején jelentette be, hogy a Lamborghini az évtized végén tervezi első, teljesen elektromos modelljének bemutatását – írja a Reuters.

Érdekesnek találta ezt a cikket? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink