Gyártók Kínából jön a Tesla Európába

Kínából jön a Tesla Európába

autopro.hu/P.B. | 2020.10.20 12:19

Kínából jön a Tesla Európába

Fotó: Tesla Motor

Hétfői bejelentése szerint a Tesla több mint tíz európai országba fogja exportálni a Model 3-at Kínából. Ezzel a Tesla is csatlakozott azokhoz az autógyártókhoz, akik egyfajta központnak használják Kínát az elektromos autók gyártásában.

Hirdetés

A Tesla decemberben kezdi meg a sanghaji üzemben legyártott Model 3-ak kiszállítását Európába, többek között Németországba, Franciaországba, Olaszországba és Svájcba is Kínából érkeznek majd a Tesla Model 3-asok.

Érdekesség, hogy emellett a BMW az i3-ast, a Daimler pedig a Smartot gyártaná Kínában, és onnan szállítják majd az autóikat Európába.

A Tesla számára korábban is kiemelten fontos volt Kína

A kaliforniai vállalat akkor is terjeszkedett az ázsiai országban, amikor az Egyesült Államok és Kína viszonya jelentősen megromlott. Ennek nyomán mára ott tartunk, hogy a Tesla sanghaji gyára (ami az első kínai üzeme a vállalatnak) akár 150 ezer autót is legyárthat évente.

A Model 3 egyébként népszerű autónak számít a világ legnagyobb autópiacán, szeptemberben 11 ezernél is többet adott el belőle a Tesla – írja a Reuters.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink