Gyártók Kína meghódítására készül a Lotus

Kína meghódítására készül a Lotus

autopro.hu/V.M. | 2021.09.08 06:18

Kína meghódítására készül a Lotus

Fotó: Lotus Cars Media Site

A sportautókat gyártó brit Lotus 2024-ig hetven kereskedést fog nyitni Kínában, ahol jövőre megkezdi a termelést az új üzeme – nyilatkozta a vezérigazgató, Feng Qingfeng.

Az évente átlagosan 1500 autót gyártó Lotus még idén tavasszal jelezte, hogy kapacitásfejlesztések által az évente összeszerelt járművek számát több tízezerre fogják növelni. A termelés felfuttatásához szükséges forrásokat a vállalatot birtokló kínai Geely és a maláj Etika Automotive fogják biztosítani.

A kínai tervekről Feng Qingfeng nemrég a Reuters-nek beszélt. Mint elmondta, a kínai Vuhanban épülő új gyártóegység 2022-ben kezdi meg működését, az év folyamán mintegy 2000 SUV-t készítve. A termelést egy évvel később, 2023-ban fogják teljesen felfuttatni, akkortól az új üzemben évente 20 ezer jármű készülhet majd.

A Lotus ki akarja használni a világ legnagyobb autópiaca adta lehetőségeket, ahol növekszik a prémium és luxus kategóriájú autók iránti kereslet, részben a koronavírus-járvány nyomán bevezetett utazási korlátozások folytán, amik arra ösztönzik a tehetősebb rétegeket, hogy utazás helyett másra költsék pénzüket.

A Lotus szándékának komolyságát a helyi gyártás beindítása mellett az is bizonyítja, hogy a jelenleg négy bemutatóteremből álló értékesítési hálózatát is drasztikusan fejleszti. 2022-ben több mint húsz kereskedést fognak nyitni – osztotta meg Feng –, míg 2024 végéig összesen 50-70 új bemutatóterem nyílik meg.

Kiemelt Partnereink