Gyártók Kiderült, melyik a legjobb városi autó

Kiderült, melyik a legjobb városi autó

autopro.hu/P.B. | 2023.04.14 04:20

Kiderült, melyik a legjobb városi autó

Fotó: Citroën

A New York-i Nemzetközi Autószalonon a 32 országot képviselő, több mint 100 autóipari szakértőből álló zsűri a Citroën C3-nak ítélte a rangos „2023 World Urban Car” (Világ Városi Autója) díjat – ilyet elismerést csak több kontinensen is kínált autó kaphat.

A 19. alkalommal megrendezett „World Car Awards” díjátadón a Citroën C3 nyerte a nívós „2023 World Urban Car” (Világ Városi Autója) díjat. A győztes a 32 országból jövő több mint 100 újságíró döntését követően április 5-én a New York-i Nemzetközi Autószalon megnyitóján került kihirdetésre. A C3 a városi autók kategóriájában, azaz a 4,25 méternél rövidebb, legalább két fő piacon (Kína, Európa, India, Japán, Korea, Latin-Amerika, Egyesült Államok), illetve két különböző földrészen értékesített modellek között bizonyult a legjobbnak.

A Citroën C3 egy nemzetközi forgalmazásra szánt, helyben (Indiában és Dél-Amerikában) tervezett és gyártott gépjárművekből álló, háromfős termékcsalád első tagja. Sikeres bevezetése nagyban hozzájárul a Citroën indiai (ázsiai) növekedéséhez, Dél-Amerikában pedig tovább erősíti a márka jelenlétét – írja a francia OEM közleménye.

A modell egy B kategóriás ötajtós autó, ami modern megjelenésével, karakteres stílusával és gazdag személyre szabási lehetőségeivel vívott ki elismerést magának. Egyedi kialakításával – melynek legfontosabb ismérvei a megemelt hasmagasság, a tekintélyes motorháztető és a magas vezetési helyzet – határozottan kiemelkedik a szegmensből. Ami a kényelmet illeti, a tervezők semmit sem bíztak a véletlenre: a Citroën modellekre hagyományosan jellemző komfortszint mellett külön kiemelendő a modellt a piac élvonalába emelő helykínálat és a mindennapi életet megkönnyítő olyan intelligens megoldások, mint a 10 colos XXL kijelzőre csatlakoztatható okostelefon. Az autózás egyszerűbbé tétele érdekében bizonyos régiókban innovatív szolgáltatási ajánlatok és akár az online vásárlást is magában foglaló digitális ügyintézési lehetőségek kerülnek bevezetésre.

Nem az első díj

Indiában az új C3-at a bevezetése óta nem kevesebb mint 12 díjjal jutalmazták, köztük a „A 2023-as Év Ötajtósa” díjjal, melyet olyan neves médiumok ítéltek oda, mint a Top Gear India, a Car India, az Indian Vehicle Awards és a Motorscribes. A szakértők egyöntetűen dicsérik a modell egyedi megjelenését, kiváló teljesítményét és azt a könnyedséget, amellyel a speciális beállításokkal rendelkező felfüggesztési rendszernek köszönhetően a nagy kihívást jelentő indiai utakon is megállja a helyét. Az újságírók nagyra értékelték a különleges designt, a modern megjelenésű műszerfalat, a szegmens legnagyobb érintőképernyőjét és a 200 milliméteres hasmagasságot.

A „2023-as Év Kompakt SUV-ja” díjjal a Motor Vikatan autós magazin az adott árkategóriában nyújtott legnagyobb kényelmet és az SUV-knál megszokott vezetési pozíciót honorálta. A C3 a Jagran HiTech Awards-on elnyerte a csúcstechnológiás termékeknek járó „2023-as Év Autója" címet is.

Dél-Amerikában az első elismerést Brazíliában kapta a C3: 2022. november 8-án, mindössze két hónappal a piaci bevezetést követően a C3 elnyerte a „Legjobb Hazai Autó” díjat, ami a Car Magazine által kiosztott „2023-as Brazil Autós Díjak” legrangosabbika. A tizenharmadik évadban a legjobb frissen bevezetett autó kiválasztási szempontjai a piaci részesedés, a technológiai újítások és a formatervezés voltak. A C3 az Abiauto újságíró-szervezet által odaítélt „Legjobb maximum 1,2 literes Hazai Autó” díjat is megkapta.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink