Gyártók Kiderült az ár: túl drága lesz az Ampera-e?

Kiderült az ár: túl drága lesz az Ampera-e?

autopro.hu/B.B. | 2016.12.20 10:30

Kiderült az ár: túl drága lesz az Ampera-e?

Európában elsőként Norvégiában lesz kapható az Opel elektromos modellje. Az árakat tekintve az újdonságot a Nissan Leaf és a BMW i3 is veri.

Az elektromos autózás egyik európai központjában, Norvégiában teszi elsőként elérhetővé az Opel az Ampera-e-t. A skandináv országban jelenleg százezer elektromos kocsi fut az utakon, az erős állami támogatások és a kiépült kiszolgáló infrastruktúra egyaránt segítheti az Opel értékesítéseit. Az Ampera-e kiszállításai jövő év elején indulnak, a gép azonban már most is rendelhető az országban – ez pedig az jelenti, hogy végre kiderül, mennyit kér a gyártó az újdonság egy-egy példányáért.

A norvég vevőknek 300 ezer koronát, vagyis körülbelül 10,3 millió forintnak megfelelő összeget kell előkészíteniük a modellért. Versenytársaihoz képest az GM-leány Opel árai igencsak borsosnak számítanak: Norvégiában bő hétmillió forintért már Nissan Leafet, 9,2 millióért pedig BMW i3-at lehet kapni.

Az Ampera-e Norvégia után Németországban, Hollandiában, Franciaországban és Svájcban lesz elérhető. Fontos a sorrend, mivel gyártási kapacitások miatt a gyártó nem képes egyszerre minden országban elérhetővé tenni a gépet, így jó esély van rá, hogy Magyarországon csak 2018-ban vásárolhatunk belőle. A gyártó közlése szerint bár kisebb eltérések lehetnek, a többi európai országban is a norvég árakhoz hasonlókra kell készülni.

Az Ampera-e ötszáz kilométeres hatótávot ígér. A gép a tengerentúlon, a testvérmodell Chevrolet Bolttal közös michigani üzemben készül. A Boltról egyébként nemrég derült ki, hogy a gyártó minden egyes példányát masszív veszteséggel adja el – hogy az Opelnél ez hogyan lesz, az árak ismeretében egyelőre kérdéses.

Kiemelt Partnereink