Gyártók Kibertámadás áldozatává vált a Volvo

Kibertámadás áldozatává vált a Volvo

autopro.hu/V.M. | 2021.12.14 17:18

Kibertámadás áldozatává vált a Volvo

Fotó: Volvo Cars Global Media Newsroom

A svéd Volvo Cars autógyártó közleményben tudatta, hogy fájljaihoz illegális módon nyert hozzáférést egy „harmadik fél”, ami eltulajdonította a vállalat kutatás-fejlesztési adatainak egy részét.

Hirdetés

Közleményében a kínai Geely-hez tartozó OEM korlátozott mennyiségű ellopott adatról ír, hozzátéve, hogy a nyomozás eddigi eredménye szerint a szabálytalan behatolás hatással lehet a működésére.

Miután megállapították a behatolás tényét, a Volvo munkatársai azonnal biztonsági ellenintézkedéseket eszközöltek, többek között, hogy megakadályozzák az adatokhoz való további hozzáférést. A vállalat jelenleg saját vizsgálatot folytat az ügyben, miközben külsős szakértőkkel is együttműködik.

Az autógyártó felhívja rá a figyelmet, hogy egyelőre nem nyert megállapítást, hogy az adatlopás következtében veszélynek vannak-e kitéve járművei, esetleg a vásárlók személyes adatai.

A Volvo egyébként nem most először került egy adatlopási ügy középpontjába. Svédországban a nyáron ítéltek börtönbüntetésre egy férfit, aki a Scania után kémkedett Oroszország számára. Felmerült, hogy az elítélt a Volvóról is érzékeny információkat adott át, a vád alól azonban végül felmentették.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink