Gyártók Két autonóm humanoid robot dolgozik a Tesla gyárában

Két autonóm humanoid robot dolgozik a Tesla gyárában

autopro.hu/R.K.E. | 2024.06.13 09:19

Két autonóm humanoid robot dolgozik a Tesla gyárában

Fotó: Tesla

A Tesla azt állítja, hogy jelenleg két Optimus humanoid robot dolgozik autonóm módon egy gyárban, ami az első ilyen eset lenne.

Hirdetés

Legutóbbi tweetjében Elon Musk felsorolta a vállalat eredményeit, amelyek között az utolsó felsorolt eredménynél az szerepelt, hogy két Optimus robotot alkalmaznak a Tesla egyik gyárában, amelyek önállóan dolgoznak.

A Tesla az utóbbi időben rengeteg információt és videót tett közzé az Optimusról, de a legutóbbi jelentésből kiderült, hogy a vállalat még mindig a virtuális valóság és távirányítás segítségével képzi a robotokat. Most azonban a Tesla azt állítja, hogy a robotok autonóm módon működnek egy gyárban, ami nagy lépésnek számítana.

Elon Musk nemrég azt is elmondta, hogy a Tesla Optimus már jövőre forgalomba kerülhet, hozzátéve, hogy várakozásai szerint az Optimus kevesebb mint egy autó felének árába, tehát körülbelül 25 ezer dollár közeli összegbe fog kerülni – írja az Electrek.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Hirdetés

Kiemelt Partnereink