Gyártók Kezdődik a kínai Lotus gyártása

Kezdődik a kínai Lotus gyártása

autopro.hu/P.B. | 2022.07.20 14:23

Kezdődik a kínai Lotus gyártása

Fotó: Lotus

A Geely leányvállalata, a Lotus befejezte járműgyárának építését a kínai Vuhan városában, sőt, az üzemben már elkészült a tisztán elektromos SUV, az Eletre első példánya is. A vuhani gyár éves kapacitása 150 ezer autó lesz.

A kínai Geely alá tartozó Lotus Vuhanban építi ki globális gyártási központját, kifejezetten a jövőre tervezve: a 150 ezer autós volumenre tervezett üzem egy darabig biztosan nem fog még teljes kapacitáson pörögni, hiszen a gyártó korábbi tervei arról szóltak, hogy 2028-ban 100 ezer eleketromos autót ad el – ebből 90 ezer példány készülne Vuhanban, a maradék tízezer pedig a Lotus hagyományos, történelmi üzemében Nagy-Britanniában.

A márciusban bemutatott Eletre kiszállítását 2023 elejétől tervezik, a modellt Európába és más piacokra is exportálják majd Kínából. A 800 voltos rendszerre épülő elektromos autó az első a Lotus által 2026-ig bejelentett négy elektromos modell közül – és egyben az egyik leggyorsabb Kínában gyártott elektromos SUV.

Az autó hajtásáról egy elektromos összkerékhajtás gondoskodik, 441 kilowattos rendszerteljesítménnyel. A Lotus szerint ez lehetővé teszi, hogy az Eletre három másodpercnél rövidebb idő alatt felgyorsuljon álló helyzetből 100 kilométer/órás sebességre – írja az electrive.com.

Az Eletre az első kínai Lotus, azonban 2028-tól a vállalat már csak elektromos autókat fog gyártani egy korábbi bejelentése szerint, és ezek zöme Kínában fog készülni.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink