Gyártók Két elektromos SUV-t is tervez az Alfa Romeo

Két elektromos SUV-t is tervez az Alfa Romeo

autopro.hu/P.B. | 2023.04.12 06:17

Két elektromos SUV-t is tervez az Alfa Romeo

Fotó: Stellantis Media

Az Alfa Romeo a hírek szerint jövőre Brennero modellnéven szeretne egy elektromos autót piacra dobni. Az autó a Jeep Avenger spin-offja lesz, és valószínűleg többféle meghajtással lesz elérhető. Ugyanekkor az Alfa egy már létező modelljének utódja csak elektromos formában kerül majd az utakra.

Lassan már egy éve szólnak iparági pletykák arról, hogy az Alfa Romeo egy új belépőszintű modellt tervez piacra dobni. Ez azonban csak félig-meddig valósul meg, a néhány éve megszűnt Mito kisautó utódja helyett egy újabb SUV-val rukkol elő a Stellantis alá tartozó olasz gyártó. Bár az új autó szintén a Stellantis e-CMP platformjára épül, de egy kis SUV lesz.

Ez az új modell a Jeep Avenger Alfa-ágaként elkészülő Brennero lesz, de a 100 kilowattos villanymotor helyett egy 115 kilowattos, házon belül fejlesztett hajtást fognak használni. A továbbfejlesztett cellakémiának köszönhetően az akkumulátor bruttó energiatartalma 50-ről 54 kilowattórára nő az Avangerhez képest.

Az elektromos Brennero hatótávolsága hivatalosan még nem ismert, de egy szinten kell lennie az Avengerével – aminek hatótávja a WLTP szerint akár 392 kilométer is lehet. Egyelőre még nem tudni, hol fog készülni az autó, de az Avangert 2023 februárja óta a lengyelországi Tychyben található Stellantis üzemben gyártják.

Az Alfa Romeo valószínűleg belső égésű motorokkal vagy lágyhibrid hajtással is kínálja majd a Brennerót. Az Autocar információi szerint azonban még nem dőlt el, hogy a hibrid benzinmotort csak a tengerentúli piacokon kínálják majd, vagy Európában is.

A nagyobb SUV már csak elektromos lesz

Az Alfa Romeo egy másik elektromos modellel is előrukkolhat a közeljövőben, de ez egy nagyobb SUV lesz. Egész pontosan a Stelvio második generációjáról van szó, ami a hírek szerint az STLA Large platformra fog épülni. Mivel az Alfa Romeo a tervei szerint 2027-től teljesen elektromos márkává válik, így a 2026-ban megjelenő második generáció várhatóan nem kap más hajtást az elektromos mellett.

Valószínűleg az STLA Large lesz az alapja a Giulia limuzin akkori, szintén teljesen elektromos utódgenerációjának is. Ahogy Jean-Philippe Imparato márkafőnök elmondta az Autocarnak, a két modell kialakítása különbözni fog, annak ellenére, hogy ugyanazon a platformon alapulnak majd. Technikai adatok egyelőre nem érhetők el a két autóról.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink