Gyártók Kémkedéssel vádolja az FCA a GM-et

Kémkedéssel vádolja az FCA a GM-et

autopro.hu/V.M. | 2021.11.25 12:23

Kémkedéssel vádolja az FCA a GM-et

A most már a Stellantis részét képző Fiat Chrysler vállalati kémkedéssel vádolta meg a General Motors-t, ami nemrég új bizonyítékokkal állt elő annak érdekében, hogy kártérítést csikarhasson ki belőle.

Egy michigani bíróság még októberben utasította el a GM perkeresetét, amiben az több milliárd dolláros kárra hivatkozva kártérítést követelt riválisától, az FCA-tól. A vállalat érvelése szerint, azzal, hogy az FCA lefizetések révén kedvezőbb bérmegállapodásokat harcolhatott ki a United Auto Workers (UAW) szakszervezetnél, költséghátrányba hozta.

Az igazáért évek óta küzdő GM most a bírósági döntés felülvizsgálatát akarja elérni, aminek érdekében új dokumentumokat is benyújtott. Az FCA azonban kifogásolja, hogy a benyújtott emailmásolatokban közölték volt dolgozói személyazonosságát a külföldi bankszámlák létezésének bizonyítása céljából.

A Detroit News beszámolója szerint az FCA, kifogásában azt írja, hogy dolgozói emailcímét hamisították, tehát utólag illesztették be, emiatt pedig vállalati kémkedéssel vádolja a GM-t.

A GM korábban azzal vádolta az FCA-t, hogy az titkos külföldi bankszámlákon rejtette el a lefizetésre szánt pénzeket, amit azonban utóbbi tagad.

A több mint egy évtizedes időszak után kártérítést követelő GM szövetségi szinten is próbálja igazát bizonyítani. Ott perkeresetét szintén elutasították tavaly, jelenleg pedig az azt követően beadott fellebbezését vizsgálják.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink