Gyártók Karácsony díszbe öltözött Audi fogadja a hazánkba látogatókat

Karácsony díszbe öltözött Audi fogadja a hazánkba látogatókat

autopro.hu/P.B. | 2023.12.25 12:22

Karácsony díszbe öltözött Audi fogadja a hazánkba látogatókat

Fotó: Audi Magyarország

Mint ismert, 2023-ban befejeződött a győri Audiban készülő talán legikonikusabb modell gyártása – lezárult az Audi TT negyedszázados korszaka. Ettől még sokáig fogunk találkozni TT-kkel, és nem csak az utakon.

November 10-én egy jelentős fejezet zárult le az Audi történetében: véget ért az Audi TT sorozatgyártása. 1998-ban az Audi Hungariánál a TT-vel indult a járműgyártás. Az idén 25. jubileumát ünneplő modell számos változatban kizárólag Győrben készült. A huszonöt év alatt összesen 662.762 TT Coupé és TT Roadster modellt készítettek a győri munkatársak. Az utolsó TT, ami lekerült a gyártósorról az Audi Tradition gyűjteményében kap helyet, ahol a márka történetének fontos darabjaként őrzi majd az Audi örökségét.

A globális szinten ikonikus modell bárhol is tűnt fel a világban, magyar, győri munkások keze által lett olyan, amilyen. Az utolsó példány egy turbófeltöltős 2.0 literes benzines TTS Coupé lett Quattro összkerékhajtással.

A búcsú ellenére a TT-k még bőven róják az utakat, így nem nehéz összefutni ilyen modellekkel akár még az első szériából sem. Sőt, aki a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren jár, most élőben is megcsodálhat egy a gyönyörű, karácsonyi díszbe öltöztetett TT RS modellt – derül ki az Audi Magyarország Facebook-oldaláról.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink