Gyártók Kapkodnak a Lordstown új modellje iránt

Kapkodnak a Lordstown új modellje iránt

autopro.hu/P.B. | 2021.01.12 13:49

Kapkodnak a Lordstown új modellje iránt

Fotó: Lordstown Motors News

A Lordstown Motors Endurance nevű modellje egy teljesen elektromos pick-up, amit főleg a flottaüzemeltetők igényeire szabtak. A gyártó szerint közel hatszáz vásárló jegyzett elő összesen százezernél is többet a modellből.

A kereskedelmi flottákba illeszkedő elektromos modellek gyártását megcélzó Lordstown bejelentése szerint nagy a kereslet az Endurance pick-up iránt az Egyesült Államokban, hiszen már százezernél is több autót rendeltek meg előzetesen. A Lordstown a Nikola és a Rivian mellett olyan nagy játékosokkal versenyez a piac ezen szegmenséért, mint a Tesla vagy a Ford. Utóbbi az F150 elektromos verziójával nagyot nyerhet.

A Lordstown Endurance hatótávolsága 400 kilométer, teljesítménye pedig 600 lóerő. A modell Alpha típusjelű első változata már túl van a sikeres próbafutásokon, a Beta tesztelése pedig szeptemberben indulhat. A kész modell ára a támogatások után 45 ezer dollár lesz.

Steve Burns, a Lordstown vezérigazgatója szerint példátlanul nagy a kereslet az Endurance iránt – idézi a vezetőt az Industry Week.

Kiemelt Partnereink