Gyártók Júliusban érkezik az első vezeték nélküli frissítés a Volkswagen villanyautóihoz

Júliusban érkezik az első vezeték nélküli frissítés a Volkswagen villanyautóihoz

autopro.hu/V.M. | 2021.07.08 10:22

Júliusban érkezik az első vezeték nélküli frissítés a Volkswagen villanyautóihoz

Fotó: Volkswagen Newsroom

Júliusban első alkalommal fog over-the-air, vagyis vezeték nélküli frissítést szállítani ID-modellcsaládba tartozó járműveihez a Volkswagen, amivel állítása szerint egyúttal az első olyan széles piacot kiszolgáló autógyártóvá válik, ami sokak számára teszi elérhetővé az új technológiát.

Hirdetés

A német autógyártó óriás már korábban beharangozta, hogy idén nyártól vezeték nélküli frissítéseket fog nyújtani ID.3 és ID.4 elektromos autóihoz. Az első frissítés, az ID.Software2.3, ami teljesítménybeli, működési és kényelmi fejlesztéseket tartalmaz.

Elsőként, még júliusban az ID.3 első, limitált szériájának azon vásárlói fognak frissítést kapni, akik tagjai a széria tulajdonosait tömörítő First Movers Clubnak. A többi ID.3, ID.4 és ID.4 GTX modellhez később, fokozatosan fognak frissítések érkezni. A jövőben az ID-modellcsalád járműveit tizenkét hetente fogják frissíteni.

Ralf Brandstätter, a Volkswagen márka vezérigazgatója az újítás kapcsán leszögezte: „Egy teljesen új digitális vásárlói élményt teremtünk, új funkciókkal és nagyobb komforttal minden tizenkettedik héten.”

Sok funkción faragtak a mérnökök

Az első frissítés módosításokat tartalmaz az ID. Light kiegészítőhöz, ami egy, a szélvédő alatt meghúzódó LED-panelekből álló csík, amit az autó a vezetővel való kommunikációra használhat.

Továbbá a mérnökök fejlesztették a jármű környezetérzékelését, az adaptív fényszórórendszert, az infotainment dizájnját és kezelhetőségét, valamint rendszer stabilitását.

A szoftverfrissítéseket az ID. elektromos autók központi nagyteljesítményű számítógépének továbbítják, ami sok olyan funkció vezérlését egyesíti, amikért korábban sok különálló elektronikus vezérlőegység volt felelős. Ez, a MEB platformra épülő mindegyik típusra jellemző architektúra az adatáramlás egyszerűsítését is garantálja.

Jobb értéktartás

A vezeték nélküli frissítés előnyei többek között, hogy a VW nagyobb rugalmassággal tud majd reagálni a vásárlói igények változására, továbbá, hogy a járművek a folyamatos frissítés által jobban tarthatják értéküket.

A VW digitalizációra és elektrifikációra hangsúlyt fektető stratégiájába illeszkedő vezeték nélküli frissítések egyúttal lehetővé fogják tenni a vállalatnak, hogy idén nyáron több német városban is megkezdhesse bizonyos funkciók előfizetéses használatának tesztelését az ID.3-asok tulajdonosaival.

Kiemelt Partnereink