Gyártók Jövőre valami újat farag a BMW az i3-ból

Jövőre valami újat farag a BMW az i3-ból

autopro.hu/B.B. | 2016.11.28 12:30

Jövőre valami újat farag a BMW az i3-ból

Szépen csendben tovább bővítheti elektromos autókínálatát a bajor gyártó: sajtóértesülések szerint az i3 változik meg a szokásosnál alaposabban. Ezzel párhuzamosan a tengerentúlon terjeszkedik a BMW.

A BMW i3 egy jócskán átgyúrt változata jelenhet meg a piacon 2017-ben, írja a Welt am Sonntag. A lap a cég belső köreiből származó információkra hivatkozva arról számol be, hogy a németek komolyabban átrajzolják a kocsi orrát és farát, a leglényegibb változás azonban nem itt, hanem az akkumulátorok környékén keresendő.

Pontos, a gyártó által is megerősített adatok még nem kerültek nyilvánosságra, de a hírek szerint a jelenleg is kapható i3-as modellek 300 kilométeres hatótávolságát legalább ötven százalékkal növelnék. Ez már igazán versenyképesnek számítana még a szegmens úttörőjének számító Teslához képest is.

A gyártó elektromos kínálatának erősítése valóban égető probléma, hiszen az i-modellek eladásai csökkentek a közelmúltban. Bár korábban egy újabb, lehetséges villanyhajtású típusról számoltunk be, ha az i3 valóban ötven százalékkal nagyobb távot lesz képes megtenni egy feltöltéssel, a bajoroknak nincs komolyabb félnivalójuk.

A sajtóértesülésekkel egy időben a BMW iVentures nevű leányvállalatával kapcsolatban változásokat jelentett be: a cég központja ezentúl New York helyett a Szilícium-völgyben lesz. A cél az, hogy az innovatív startupokat maga köré gyűjtő leányvállalat még stabilabb alapokat kapjon. Ebben komoly szerepet játszhat, hogy megnövelték a cég rendelkezésére álló forrásokat: a következő tíz évben félmilliárd euróból gazdálkodhat.

Kiemelt Partnereink