Gyártók Jön egy újabb SUV a Smarttól

Jön egy újabb SUV a Smarttól

autopro.hu/P.B. | 2023.04.24 11:21

Jön egy újabb SUV a Smarttól

Fotó: Smart

A teljes átalakuláson áteső és kínai kézre kerülő Smart a miniautók helyett az SUV-k felé fordult. AZ első modell után a második is erősíti ezt a trendet, a következő mart ugyanis egy tisztán elektromos SUV lesz.

Érdekesség, hogy míg a megújult és a Geely égisze alá bekerülő gyártó első modellje az új korszakban az #1 nevet kapta, addig a második modell rögtön a #3 lesz. Utóbbi dizájnja ugyanakkor aligha meglepő – a B-oszlopig a két elektromos Smart nagyon hasonló. Ennek ellenére enyhén ívelt és lejtős tetővonalával a #3 kupésabbnak tűnik, mint a Smart első autója, arányai pedig inkább egy hagyományos kompakt autóhoz hasonlítanak.

A Smart #3 4,40 méter hosszú (azaz 13 centiméterrel hosszabb, mint az 1-es), de 1,63 méter helyett csak 1,55 méter magas. Ráadásul a tengelytáv állítólag valamivel hosszabb, 2,75 méter helyett 2,785 méter. A Smart továbbra sem tette közzé hivatalos műszaki adatait az új modelljéről.

A közlemény szerint a #3-nak még át kell esnie az EU-s homologizációs folyamaton, amit a Smart várhatóan 2023 második felében fejez be, de túlságosan nem szeretné elhúzni az eljárást a gyártó: a Smart a szeptemberi IAA-n szeretné bemutatni az új modellt az európai közönségnek, a piaci bevezetésnek pedig az év végén kell megkezdődnie az első európai piacokon – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink