Gyártók Jön a Volkswagen ID.8?

Jön a Volkswagen ID.8?

autopro.hu/P.B. | 2021.07.16 12:21

Jön a Volkswagen ID.8?

Fotó: Volkswagen Newsroom

Először fordult elő, hogy a Volkswagen részéről hivatalosan említést tesz valaki az ID.8-as modell érkezéséről. Rögtön a vezérigazgató, Herbert Diess említette egy felsorolásban ezt a nevet, ám érdekesség, hogy a beszédben, amihez a kézirat készült, már nem hangzott el a leendő modell neve.

Hirdetés

A Volkswagen Csoport új stratégiájáról szóló beszédében Herbert Diess nem tett említést az ID.8-asról, ám a beszédhez készült kéziratban – amit a vállalatvezető fel is töltött a közösségi média egyik felületére – már ott az ID.8-as, mint az Atlas elektromos megfelelője.

Diess arról beszélt, hogy a Volkswagen a releváns szegmensekben rendelkezik elektromos modellváltozattal: az ID.3 a Gold megfelelője, az ID.4 és az ID.5 a Tiguan elektromos változata, és a vezérigazgató itt írta az ID.8-ast, mint az Atlas elektromos megfelelőjét – holott ilyen autót egyelőre még nem kapni.

Később a prezentációban – mely ide kattintva érhető el – már nem említette Diess az ID.8-ast a felsorolás közben.

Volt még egy érdekesség

A kéziratban a Volkswagen ID.6 a Passat megfelelőjeként szerepel, ugyanakkor a Kínában (csak ott) forgalmazott ID.6 X és Crozz egyaránt egy-egy SUV. Ez nem feltétlenül egy hiba volt a vezérigazgató részéről, ugyanis e két modellt csak Kínában forgalmazza a VW, azt még nem tudni, Európában mit fognak árulni ID.6 néven – elképzelhető, hogy egy szedánt.

A korábban említett Volkswagen Atlas egy 5,05 méter hosszú SUV, amit az Egyesült Államokban gyárt a VW, de forgalmazza az orosz, a közel-keleti és a kínai piacon is Teramont néven – írja az electrive.com.

Kiemelt Partnereink