Gyártók Jön a hibrid Ferrarik kora

Jön a hibrid Ferrarik kora

autopro.hu/B.B. | 2016.11.10 11:15

Jön a hibrid Ferrarik kora

2019-től már minden modell kap hibrid változatot is, Sergio Marchionne FCA-vezér szerint ugyanis ezzel jelentősen növelhetők a szupersportkocsi-márka eladásai.

Rossz hírünk van azoknak, akik szemében a nagybetűs sportkocsitól távol áll az alternatív meghajtás: a Porsche után a Ferrari is egyre inkább a környezetbarátabb technológiák felé fordul. Első lépésként 2019-től minden modellükből elérhetővé teszik a hibrid meghajtást is.

Mivel sportkocsikról beszélünk, az elsődleges cél természetesen nem a fogyasztáscsökkentés, hanem az eladások felturbózása. Sergio Marchionne úgy látja, a hibridizáción keresztül a mostaninál több fogyasztó szólítható meg. A Ferrari a stratégiaváltoztatás jegyében újraszámolta az értékesítési lehetőségeket: az olaszok szerint nem kizárt, hogy 2025-től már évente tízezer autót adjanak el.

A hibrideknek köszönhetően a kocsik emissziója is csökkenhetne úgy, hogy a teljesítményből semmit sem kell beáldozni.

Az FCA-vezértől ugyanakkor már megszokhattuk, hogy nem fél túlozni: az évi tízezres eladási szám az autonews.com szerint már 2014-ben is szóba került - akkor 2018 volt a céldátum.

Kiemelt Partnereink