Gyártók Jön a BYD első elektromos pick-upja

Jön a BYD első elektromos pick-upja

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.05 09:17

Jön a BYD első elektromos pick-upja

Fotó: BYD

A kínai BYD azt tervezi, hogy még ebben az évben piacra dobja első elektromos meghajtású pick-upját a globális piacokon, és ezzel felveszi a kesztyűt a Toyota népszerű HiLux, a Ford Motor Co. Ranger és az Isuzu Motors D-Max modelljével szemben.

A BYD által közzétett fotókon egy narancssárga és kékkel festett, dobozos, kétfülkés teherautó látható, amelyet egy meg nem nevezett helyen tesztelnek. Bár a vállalat nem közölt részleteket a hajtásláncról, a teljesítményre vonatkozó specifikációkról vagy az árképzésről, azt mondta, hogy a közepes és teljes méretű teherautó lesz az első elektromos pick-upja.

Bár a BYD járművei nem kaphatók az Egyesült Államokban, az autógyártó egyre nagyobb teret hódít Ázsia, Ausztrália és Dél-Amerika piacain, ahol a pick-upok népszerűek. Ausztráliában például a Toyota Hilux, az Isuzu D-Max és a Ford Ranger pick-upok a három legkelendőbb jármű.

A pick-up a BYD széles elektromos járműválasztékát egészíti ki, a népszerű Seagull ferdehátútól kezdve egészen a Yangwang szuperautóig. Ez a széles kínálat és az agresszív árcsökkentési hullám segített a BYD-nek abban, hogy 33 százalékos piaci részesedésével tavaly uralja a világ legnagyobb kínai elektromosjármű-piacát – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink