Gyártók Jöhet az elektromos, francia Mitsubishi

Jöhet az elektromos, francia Mitsubishi

autopro.hu/P.B. | 2023.11.24 08:19

Jöhet az elektromos, francia Mitsubishi

Fotó: Mitsubishi Motors

A Renault Csoport új, elektromos járművekre szakosodott részlege, az Ampere kompakt elektromos SUV-t fog gyártani a Mitsubishi számára a franciaországi douai gyárban. Egyelőre csak az új modell platformját és a 2025-re tervezett piaci bevezetést erősítették meg, de sok a nyitott kérdés.

A Renault – és egyben az Ampere – vezérigazgatója, Luca de Meo árulta el, hogy a csoport CMF-EV platformjára – aminek új neve AmpR Medium - fog épülni a Mitsubishi új, kompakt SUV-ja. De Meo szerint természetes, hogy a modell tisztán elektromos lesz és Franciaországban fog készülni. Az autó 2025-ben kerül piacra, a részleteiről 2024-ben fognak többet elárulni.

Többek között tehát nem világos még, hogy a Mitsubishi által tervezett karosszériát kap-e az autó, vagy Renault modellje kap-e Mitsubishi-logót. Márciusban a Mitsubishi négy teljesen elektromos modell érkezését jelentette be, ezeknek 2028-ig kell piacra kerülnie. Ezek között lesz egy pickup, egy SUV és két modell a Renault-val és a Nissannal kötött gyártói szövetség részeként.

A még márciusban bejelentett elektromos Mitsubishik között volt a Colt elektromos verziója is, ezzel kapcsolatban kérdés, hogy a Renault 5 vagy az új Clio japán emblémával ellátott verziója, vagy egy saját modell lesz-e – írja az electrive.com.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink