Gyártók Izraeli start-up-okba fektetett be a Volvo

Izraeli start-up-okba fektetett be a Volvo

autopro.hu/H.J. | 2019.08.15 10:00

Izraeli start-up-okba fektetett be a Volvo

Két izraeli start-up-ba, az MDGo-ba és az UVeye-ba fektetett be a Volvo. A beruházás célja, hogy olyan autóipart átalakító trendekre összpontosítsanak, amelyek segítik a vállalat további fejlődését az autonóm vezetés, villamosítás, digitalizáció és mesterséges intelligencia irányában.

Hirdetés

Izraeli székhelyű technológiai start-up vállalatokba fektetett be a Volvo. Az UVeye és az MDGo székhelye is Tel Aviv-ban található, ahol a mobilitási szektorban a DRIVE segíti a fiatal vállalatok beindulását – mindkét startup a vállalat segítségével fejlesztette üzleti tevékenységét.

A Volvo 2017 óta működik együtt a DRIVE-val, a befektetéseket pedig a Volvo Cars Tech Fund finanszírozza. A két fiatal vállalat képviseli a Volvo első Egyesült Államokon és Európán kívüli befektetését.

MDGo

Az MDGo szakterülete az orvosi mesterséges intelligencia – a fejlett gépi tanulási technológiának köszönhetően számos életet menthetnek meg. A rendszer abban segít, hogy az emberek az autós balesetet követően a sérüléseiknek megfelelő kezelést kapják. A technológia egyesíti a rendszerben már korábban regisztrált orvosi ismereteket az autóból származó valós idejű adatokkal, így korai előrejelzéseket készíthet a rendszer a sérülések típusáról. Ezeket az adatokat felhőalapú platformon keresztül továbbítják a sürgősségi személyzet számára. A technológia csökkenti a szövődmények és halálesetek valószínűségét.

UVeye

A Tech Fund másik befektetése, az UVeye olyan technológiát fejlesztett ki, amely az autók automatikus külső ellenőrzését végzi el. A szkennelés során a rendszer érzékeli a sérüléseket, bemélyedéseket és karcolásokat a jármű felszínén. A Volvo célja, hogy még a gyáron belül, közvetlenül a gyártószalagról való legördülés után ellenőrizzék a járművek teljes felületét a technológia segítségével. Ezzel azt remélik, hogy tovább javíthatják az autók minőségét azáltal, hogy még a legapróbb hibákat is érzékeli a rendszer. Az első ilyet a svédországi Torslandában lévő gyártóüzemben alkalmazzák még idén.

Volvo Cars Tech Fund

A Volvo Cars Tech alapot tavaly hozták létre, és világszerte nagy potenciállal rendelkező technológiai start-up vállalkozásokba fektet be. Olyan autóipart átalakító trendekre összpontosít, mint például a mesterséges intelligencia, villamosítás, autonóm vezetés és a digitális mobilitási szolgáltatások.

A támogatást nyerő vállalatok közé tartozik többek közt a Luminar Technologies érzékelőrendszerekkel foglalkozó vállalat, a Zum gyerekeknek szóló autómegosztó szolgáltatás, és a Freewire elektromos töltőállomásokat fejlesztő cég is.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink