Gyártók Ismét sztrájkkal néz szembe az Audi

Ismét sztrájkkal néz szembe az Audi

autopro.hu/P.B. | 2022.11.15 11:16

Ismét sztrájkkal néz szembe az Audi

Fotó: Audi MediaCenter

Az IG Metall „a figyelmeztetősztrájkok masszív második hullámával” akarja megtörni a bajor vállalatokat, és így érvényesíteni a követeléseit. Az ingolstadti Audi előtt november 15-én akár 15 ezer résztvevőt is várnak egy tüntetésre.

Az IG Metall kiterjeszti figyelmeztető sztrájkjait, és november 15-én, kedden 15 ezer alkalmazottat hívott kollektív tárgyalásra az Audi ingolstadti főhadiszállása elé. Az autógyártó, az Airbus és az összes többi Ingolstadt környéki fém- és villamosipari vállalat alkalmazottai részt vehetnek a megmozduláson. Az IG Metall körzeti főnöke, Johann Horn délelőtt 11 órától tart beszédet.

Frankfurt am Mainban az IG Metall igazgatósága november 14-én este tárgyalta a továbblépés módját az országos bérkonfliktusban. A szakszervezet nyolc százalékkal több bért követel tizenkét hónapos szerződéses időtartamra. A munkaadók 30 hónapos időszakra nettó 3000 euró egyszeri kifizetést, valamint a bértáblázatban meg nem határozott emelést ajánlottak fel.

Négy sikertelen tárgyalási forduló után most minden tekintet Baden-Württembergre szegeződik, ahol 16-án, szerdán kerül sor a tárgyalások ötödik fordulójára. Addig további jelentős figyelmeztető sztrájkokra kell számítani. Bajorországban mintegy 855 ezer ember dolgozik a fém- és elektromos iparban, országosan Németországban pedig csaknem négymillióan – írja az Automobilwoche.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink