Gyártók Figyelmeztető sztrájkot tartottak az Audi német dolgozói

Figyelmeztető sztrájkot tartottak az Audi német dolgozói

autopro.hu/P.B. | 2022.11.07 15:19

Figyelmeztető sztrájkot tartottak az Audi német dolgozói

Fotó: Audi MediaCenter

Az IG Metall német szakszervezet képviselői november 8-án folytatják a bértárgyalásokat. Ezt megelőzően hetedikén több üzemben is figyelmeztető sztrájkot tartottak a dolgozók, ami most először elérte az Audi egyik üzemét is.

Hirdetés

A bérkonfliktus miatt újabb figyelmeztető sztrájkok sújtották többek között az Audi ingolstadti főüzemét és a schweinfurti ZF telephelyet is. A tárgyalások új fordulóját november 8-án fogják megtartani Bajorországban – írja az Automobilwoche.

Egy nappal a bértárgyalások folytatása előtt az IG Metall húsz vállalat több ezer alkalmazottját figyelmeztető sztrájkra szólította fel. Sok autóbeszállító után egy autógyártót, az Audit is érintette a sztrájk: az ingolstadti főüzemben az éjszakai műszakban dolgozók nem dolgoznak két órát.

A schweinfurti ZF-nél a korai és késői műszakoknak két órával korábban kell befejezniük a munkát. November 8-án, kedden 16 órától Münchenben kerül sor a 855 ezer bajorországi fémipari munkás bérének negyedik tárgyalási körére. Az országos kollektív tárgyalási vitában az IG Metall nyolc százalékkal több bért követel tizenkét hónapos szerződéses futamidőre. A munkaadók 30 hónapos időszakra nettó 3000 euró egyszeri kifizetést, valamint a bértáblázatban meg nem határozott emelést ajánlottak fel.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink