Gyártók Ismét felívelőben a Tesla értéke

Ismét felívelőben a Tesla értéke

autopro.hu/V.M. | 2020.09.11 14:20

Ismét felívelőben a Tesla értéke

Fotó: instagram.com/teslamotors/

Szeptember 9-én, szerdán, majd azt követően csütörtökön ismét emelkedett a Tesla részvényeinek értéke, miután az előző egy hét folyamán a papírok árfolyama harmadával csökkent.

Hirdetés

Az augusztus 31-i rekord magas zárást követően az amerikai elektromosautó-gyártó sok befektetője úgy döntött, hogy megválik részesedésének bizonyos hányadától, nyereséghez jutva a tranzakció által. A kiváltott eladási hullám végére, szeptember 8-ára a Tesla papírjaihoz mintegy harmadával lehetett olcsóbban hozzájutni.

Az eséshez hozzájárult az is, hogy időközben a Teslát végül nem vették be az 500 legértékesebb, tőzsdén jegyzett amerikai vállalatot tömörítő S&P 500 indexébe, ami folytán 7-én 21 százalékkal csökkent a papírok értéke.

Az elmúlt két napban azonban az árfolyam 17 százalékkal erősödött, amivel az augusztus végi értéktől 23 százalékkal marad el, az év eleit ugyanakkor több mint 300 százalékkal haladja meg.

A Tesla piaci kapitalizációja augusztus végén a 400 milliárd dollárt is felülmúlta, a jelenlegi 360 milliárddal azonban még mindig messze a legértékesebb autógyártó a világon – írja a Reuters.

Van ok az örömre

Idén a befektetők Teslába vetett bizalmát tovább erősítette, hogy már a negyedik egymást követő negyedévben jelentett nyereségről, hála a más gyártóknak értékesített, elektromos autók gyártásáért nyert emissziós kreditekből keletkező bevételeknek. A vállalat emellett nagyon sikeresen vészelte át a koronavírus-járvány kirobbanását, és az is kiderült, hogy a szeptember 22-ére kitűzött Akkumulátor Napon az elektromobilitás jövőjének szempontjából fontos bejelentésre lehet számítani.

Kiemelt Partnereink