Gyártók Ingyenesen ad biztonsági funkciókat a Dacia

Ingyenesen ad biztonsági funkciókat a Dacia

autopro.hu/R.K.E. | 2024.04.04 09:22

Ingyenesen ad biztonsági funkciókat a Dacia

Fotó: Dacia Media Website

A Dacia jelentősen megnövelte a Sandero, a Sandero Stepway és a Jogger modellek biztonsági felszereltségét, de mindezt úgy tette, hogy nem emelte az árait.

A Dacia Jogger, a Sandero és a Sandero Stepway mindegyike ingyenesen kap több biztonsági felszerelést. A kiegészítő biztonsági és vezetőtámogató funkciókra azért volt szükség, hogy mindhárom modell megfeleljen az Egyesült Királyságban és az EU-ban értékesített autókra vonatkozó új GSR2 biztonsági előírásoknak.

Most már a Daciák belépő szintű változatai is rendelkeznek sávtartó asszisztenssel, sávelhagyásra figyelmeztető rendszerrel, vezetői figyelemfelhívással, hátsó parkolóérzékelőkkel, fejlett vészfékrendszerrel, gyalogos- és kerékpáros-érzékeléssel, valamint automatikus fényszórókkal. A Dacia egy új gombot is elhelyezett a műszerfalon, amellyel menet közben kikapcsolhatók bizonyos asszisztenciafunkciók, de a rendszerek minden egyes indításkor újraindulnak.

Ezenkívül a három „Rescue QR Code" matrica is megtalálható a szélvédőn és a hátsó ablakon. Ha ezt beolvassák, hozzáférhetnek a Dacia „mentési információs füzetéhez", amelyet arra terveztek, hogy időt takarítson meg a mentőszolgálatoknak azzal, hogy baleset esetén minden szükséges információt megadjon a biztonságos és gyors mentéshez. A vállalat néhány egyéb változtatást is eszközölt a három autón. Például az USB-C töltőportok már szériafelszereltséget jelentenek – egy elöl, valamint egy másik a hátsó utasok számára a kiválasztott modellekben – írja az Auto Express.

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink