Gyártók Infiniti Q50, a biztonságos útravaló

Infiniti Q50, a biztonságos útravaló

autopro.hu | 2013.11.29 16:07

Infiniti Q50, a biztonságos útravaló

Az Infiniti új sportszedánja, a Q50 maximális biztonsági besorolást kapott a független EuroNCAP tesztjén. A hírt az autó összeurópai bevezetésének előestéjén erősítették meg.

Az Infiniti Q50 az ötcsillagos besorolást 86 százalékos vezető- és utasvédelemmel és 85 százalékos gyermekvédelemmel érte el. A tesztelt Q50 2.2d Premium modell szintén jól szerepelt a megelőző biztonsági rendszer kategóriájában, és az EuroNCAP az aktív motorháztetőt is hatékonynak ítélte a gyalogosok épségének védelmében.

Roppant biztonságos a Q50

– Minden Infinitit úgy terveztünk, hogy bármely szituációban maximális védelmet nyújtson minden közlekedőnek – mondta Fintan Knight, az Infiniti európai alelnöke. 2009-ben az Infiniti FX volt az első járművünk, amelyet az EuroNCAP vizsgálatnak vetettek alá, és ugyancsak ötcsillagos eredményt ért el.

– Napjaink vezetőinek minden segítségre szüksége van, hogy nyugodtan, kényelmesen és biztonságban ülhessenek a volán mögött, ezért kínál a Q50 számos új, innovatív biztonsági rendszert – tette hozzá az alelnök.

Roppant biztonságos ez a modell is

A Q50 felszerelési kínálatában elérhető a Direkt Adaptív Kormányzás (DAS), amely az elektronikus összeköttetésnek köszönhetően kiszűri a vibrációkat és visszarántásokat még olyan kedvezőtlen körülmények között is mint a kátyús utak.

Kiemelt Partnereink