Gyártók Indiai e-autókat vinne Japánba a Suzuki

Indiai e-autókat vinne Japánba a Suzuki

autopro.hu/V.M. | 2023.10.19 06:21

Indiai e-autókat vinne Japánba a Suzuki

Fotó: Magyar Suzuki

Nem hivatalos információk szerint a Suzuki Indiában tervez elektromos autókat gyártani, amiket aztán 2025-től Japánba, a hazai piacára exportálna.

A hírről elsőként a Nikkei üzleti lap számolt be saját forrásai alapján. A lap szerint a Suzuki villanyautói gyártóközpontjává tenné Indiát, ahol partnerének, a Toyotának Európába szánt elektromos modelleket is gyártana.

A kettő japán vállalat az együttműködésük keretében partnerük egyes modelljeit módosítva és saját emblémával ellátva forgalmazza. Indiában például a Toyota helyi eladásainak mintegy 40 százalékát teszik ki az eredetileg a Maruti Suzuki által készített típusok.

A Reuters által is idézett mostani beszámoló szerint a Maruti Suzuki egy Gudzsarát indiai államban található üzemében új gyártósort létesítenek, amiről 2024 őszétől gördülhetnek le az elektromos modellek. A soron belső égésű motoros autók is készülni fognak, éves kapacitása pedig 250 ezer jármű lesz.

A Suzuki Japánba exportálandó akkumulátoros elektromos autói alacsony méretkategóriájú SUV-k lesznek, áruk pedig 7-10 millió forintnak megfelelő japán jen között fog mozogni.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink