Gyártók Indiában gyártana elektromos autókat a Suzuki

Indiában gyártana elektromos autókat a Suzuki

autopro.hu/P.B. | 2022.03.21 12:21

Indiában gyártana elektromos autókat a Suzuki

Fotó: Facebook/Maruti Suzuki Arena

Mintegy 1,37 milliárd dollárból (körülbelül 463 milliárd forint) fejleszti indiai gyárát a Suzuki, hogy elektromos autókat gyárthasson az országban. A Suzukinak és az alá tartozó Marutinak is ez lesz az első, elektromos autókat gyártó üzeme Indiában.

Hirdetés

A beruházás egy komolyabb csomag része, amit a japán miniszterelnök, Kishida Fumio jelentett be indiai kollégájánál tett látogatáson – Japán összesen 42 milliárd dollár értékben hajt végre beruházásokat Indiában a következő öt évben, ennek része a Suzuki fejlesztése is.

A Suzuki Motor Gujarat, azaz a Suzuki indiai leányvállalata az említett 1,37 milliárd dollár mintegy harmadát az elektromos autók gyártásának felfuttatására fordítja, a maradék összeget pedig akkumulátorgyártásra költi.

Zöld jövő

Suzuki Toshihiro, a Suzuki Motor elnöke szerint a vállalat stratégiája a karbonsemlegesség elérése kisautókkal. A cél elérését Indián belül szívesen támogatják a helyi politikai erők, mivel az ország nagyobb városaiban komoly kihívást okoz a légszennyezés – írja a Reuters.

Indiában jelenleg a Tata Motors adja el a legtöbb elektromos autót egy évben, fő riválisa a szintén helyi Mahindra.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink