Gyártók Íme két új hibrid SUV a Land Rovertől!

Íme két új hibrid SUV a Land Rovertől!

autopro.hu/P.B. | 2020.04.27 06:21

Íme két új hibrid SUV a Land Rovertől!

Fotó: Land Rover Newsroom

A Land Rover két legkisebb SUV modellje, az Evoque és a Discovery Sport új plug-in hibrid meghajtást kapott, ráadásul az elektromos motor elhelyezése is különleges. A Land Rover szerint a megoldás nem befolyásolja az autók offroad teljesítőképességét, amilyen útviszonyok között a modellek hagyományos meghajtású változatai elboldogulnak, azokon a hibrid is elmegy.

Hirdetés

Az új Evoque és Discovery Sport belsőégésű motorja hagyományos módon, az autók elejére kerültek, viszont az elektromos motor a hátsó tengelyen helyezkedik el, kapacitása pedig 80 kW. Elektromos módban 135 km/h végsebességre lesznek képesek az autók, modelltől függően pedig 64 vagy 68 kilométer lesz az elektromos mód hatótávolsága.

Mindkét modell tölthető lesz egyenárammal, így hat és háromnegyed óra alatt lehetne teljesen feltölteni az autókat, de a leghatékonyabb töltőkkel akár fél óra alatt feltölthető az elektromos motor.

A szokásostól eltérő műszaki megoldások

A hátsó tengelyre szerelt elektromos motor szinte egyáltalán nem befolyásolja a hagyományos belsőégésű motor működését, éppen ezért könnyebb az autóba beszerelni. Az összkerékhajtás viszont csak úgy működhet, ha mindkét motor üzemel az autón, ugyanakkor a gyártó szerint ez nem befolyásolja az autó teljesítményét offroad körülmények között.

A két autó közül az Evoque bemutató ára valamivel alacsonyabb, 43 ezer 850 fontról indul, míg a Discovery Sport 45 ezer 370 fontba kerül a legolcsóbb esetben is – írja az Electrive.

Hirdetés

Kiemelt Partnereink