Gyártók Íme az utolsó Audi TT

Íme az utolsó Audi TT

autopro.hu/P.B. | 2023.11.24 15:22

Íme az utolsó Audi TT

Fotó: Instagram/Audi Deutschland

Novemberben lezárult egy negyedszázados történet, az Audi befejezte a TT gyártását. Ahogyan az elmúlt években minden példány, úgy természetesen az utolsó darab is Győrben gördült le a gyártósorról.

1998-ban az Audi Hungariánál a TT-vel indult a járműgyártás. Az idén 25. jubileumát ünneplő modell számos változatban kizárólag Győrben készült. A huszonöt év alatt összesen 662.762 TT Coupé és TT Roadster modellt készítettek a győri munkatársak – az utolsó példány november 10-én gördült le a gyártósorról.

A modellt már elbúcsúztatta az Audi és az autopro.hu is, de az utolsó példányt eddig nem tudtuk megmutatni. Az Audi AG azonban a hivatalos Instagram oldalán közzétette a virágokkal is feldíszített autóról készült fotót.

Ahogyan az autón is hirdetik, 1998. február 18-a és 2023. november 10-e között 662.762 Audi TT készült el Győrben. A globális szinten ikonikus modell bárhol is tűnt fel a világban, magyar, győri munkások keze által lett olyan, amilyen. Az utolsó példány egy turbófeltöltős 2.0 literes benzines TTS Coupé lett Quattro összkerékhajtással.

Az Audi Hungaria Zrt. a magyar gazdaság meghatározó szereplője, hazánk egyik legnagyobb vállalata. A maroknyi csapattal elindult motorgyártás mára a világ legnagyobb motorgyárává fejlődött, ahol több mint 5 millió négyzetméteren 8000 motor készül naponta a Volkswagen konszern márkái számára. A győri üzemben 1998-ban indult az autógyártás, ma az Audi TT és Q3 modellek készülnek ott. A gyár 2001 óta saját műszaki fejlesztéssel is rendelkezik, továbbá 2005 óta Győrben működik Közép-Európa egyik legnagyobb szerszámgyára is, ahol szerszámok, gyártóberendezések készülnek az Audi szinte összes telephelye számára, valamint alkatrészek is a Volkswagen konszern egyes modelljeihez. A gyár 2013 óta az autógyártás teljes vertikumát lefedi.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink