Gyártók Íme az első kép az első elektromos VW szedánról

Íme az első kép az első elektromos VW szedánról

autopro.hu/V.M. | 2022.06.22 17:19

Íme az első kép az első elektromos VW szedánról

Fotó: Volkswagen Newsroom

A Volkswagen először hozott nyilvánosságra képet legelső tisztán elektromos szedánjáról, pontosabban annak koncepciójáról, amit június 27-én hivatalosan is be fog mutatni.

Az ID. Aero az akkumulátoros elektromos ID modellcsalád első szedánjaként érkezik a VW kínálatába. A koncepcióról készült skicc alapján az áramvonalas, lágy vonalak dominálta dizájnja illeszkedni fog a modellcsalád többi tagjáéhoz.

A VW egyelőre csak néhány részletet közölt a műszaki adatokról. Ezek szerint az ID. Aero az elektromos járműveknek tervezett MEB platformra épül. Hossza öt méter, amivel a VW a felső-középkategóriába pozicionálja.

Kína a fő célpiac

Az ID. Aerót elsődlegesen a kínai piac számára tervezik. Ennek megfelelően a gyártásra érett változata először ott lesz kapható 2023 második felétől.

Az európai és észak-amerikai piacra szánt változatról valamikor 2023 folyamán fog lehullani a lepel. Az autók mindkettő régió számára a VW emdeni üzemében fognak készülni, ahol 2024-től kizárólag elektromos modellek fognak legördülni a gyártósorról.

Tetszett ez a hír? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari hírekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink