Gyártók Így törték ötcsillagosra a Mercedes A-osztályt – videóval

Így törték ötcsillagosra a Mercedes A-osztályt – videóval

autopro.hu/B.B. | 2018.12.26 05:01

Így törték ötcsillagosra a Mercedes A-osztályt – videóval

Nem is kell jobb példa arra, hogy kiemelkedő biztonságot nyújt a német prémiumgyártó modellje, minthogy az idei év legjobb töréstesztjét produkálta az Euro NCAP törésteszten.

Rodolfo Schöneburg, a német prémiumgyártó passzív biztonságért és járműfunkciókért felelős vezetője további információkat is elárult a jármű biztonságáról: mivel az NCAP töréstesztje csak a valóságban lehetséges ütközések kis részét fedi le, a Mercedes 40 különböző balesettípus modellezésével is növelte termékének megbízhatóságát.

Az Euro NCAP (European New Car Assessment Program) főtitkára, Michiel van Ratingen ismertette, hogy 2018-ban új, a korábbinál szigorúbb törésteszteket vezettek be az átlagosnál is veszélyeztetettebb közlekedők védelme érdekében. A „Best in class” címek elnyerői így még rangosabb elismerését kapják a biztonság terén végzett munkájuknak.

Az új A-osztály az első olyan Mercedes, melyen a gyártó új, járműbiztonsági technológiai központja dolgozott. Az utascella merevségének növeléséért rendkívül nagy szilárdságú és préselt acéllemezeket használtak fel, az első ülések biztonsági övei pedig erőhatárolót és övfeszítőt kaptak. Légzsákokból sincs hiány, a vezető- és utasoldali verziók mellett térd- és függönylégzsákok lépnek működésbe baj esetén.

A Mercedes szoftveres megoldásokkal is vigyáz ügyfeleire, a biztonsági asszisztensek legújabb verzióit egyenesen a márka zászlóshajójából, az S-osztályból emelték át a németek, a modell így bizonyos feltételek mellett képes a részleges autonóm üzemmódra. A forgalom vizuális felügyeletét kamerák és radarok segítik, ezek az aktív fékasszisztenssel kiegészítve pedig a gyalogosokat és kerékpárosokat is védik.

A térkép és navigációs adatok segítségével az A-osztály nem csak a nagyobb biztonságot, hanem a kényelmet is szolgálja, mivel kanyarokhoz vagy csomópontokhoz közeledve segít az optimális sebesség megválasztásában.

Kiemelt Partnereink