Gyártók Hurrikán miatt állnak az amerikai autógyárak

Hurrikán miatt állnak az amerikai autógyárak

autopro.hu/V.M. | 2022.09.30 15:21

Hurrikán miatt állnak az amerikai autógyárak

Fotó: Daimler Global Media Site

Az Egyesült Államokat nemrég elért Ian hurrikán hatásaira készülve a Mercedes-Benz és a Volvo is leállította Dél-Karolinában található üzemét szeptember 30-án.

„Az Ian hurrikán Charleston környékét érő potenciális hatása miatt, és a munkatársaink biztonságát szem előtt tartva a dél-karolinai Ladsonban található üzemünket bezárjuk holnap” – közölte a Mercedes még szeptember 29-én.

Az érintett üzemben 1600 főt foglalkoztat a német autógyártó, ők a Mercedes Sprinter és Metris furgonok összeszerelését végzik ott.

A Volvo Cars még 29-én délelőtt bezárta a tengerparti Charlestontól nem messze található gyárát, és egész 30-án zárva fogja azt tartani.

Ellenben a BMW, ami Dél-Karolina északi részén működtet egy gyárat, nem döntött leállásról, mivel közleménye szerint a létesítmény eléggé északra fekszik ahhoz, hogy a vihar ne befolyásolja működését – olvasható az Autoblog oldalán.

Érdekesnek találta ezt a hírt? Ne maradjon le a legfontosabb járműipari történésekről, iratkozzon fel hírlevelünkre ezen a linken!

Kiemelt Partnereink