Gyártók Humanoid robotok fogják építeni a Mercedes autóit

Humanoid robotok fogják építeni a Mercedes autóit

autopro.hu/R.K.E. | 2024.03.19 08:24

Humanoid robotok fogják építeni a Mercedes autóit

Fotó: Apptronik Press

A humanoid robotok hamarosan közvetlenül részt vesznek majd az új Mercedes-Benz autóinak összeszerelésében, miután a gyártó megállapodást kötött az Apptronikkal.

Hirdetés

A Mercedes-Benz megállapodást kötött az Apptronikkal, hogy humanoid robotokat telepítsen gyáraiban, racionalizálja a műveleteket, és segítse az emberi munkásokat a járművek összeszerelősorain.

Ezeket az Apollo néven ismert robotokat a német autógyártó arra fogja használni, hogy felmérje a logisztikával kapcsolatos munkakörökben való lehetséges felhasználási lehetőségeket, például az alkatrészek eljuttatását a szerelőszalagon dolgozó munkásokhoz, az összeszerelési készletek kiszállítását, vagy akár az alkatrészek ellenőrzését, elméletileg időt takarítva meg és növelve a hatékonyságot.

Az ember alakú robot mögötti ötlet talán meghökkentő, de ennek oka van. A meglévő gyárakhoz alkalmazkodni képes humanoidok létrehozása sokkal költséghatékonyabb, mint a több milliárd dolláros létesítmények újratervezése az új robotok befogadására. Az emberi munkásokhoz hasonló méretű és súlyú Apollo robotok 25 kilogramm súlyú dolgokat is képesek felemelni – írja a carbuzz.com

Tetszett ez a hír? Értesüljön elsőként a járműipari történésekről, iratkozzon fel az autopro.hu hírlevelére az alábbi linken!

Kiemelt Partnereink